Miről is szól ez az egész?

Hülyeség, vicc, napi döbbenet... szösszenetek, melyek megédesítik (vagy megkeserítik) de mindenképpen felrázzák a mindennapokat... (Újra itt, újra együtt, újra...) Külsősöknek: Ez a blog gyűjtemény. Gyakran nem jelöljük meg az eredeti szerzőt, már csak azért sem, mert sokszor nem is ismert. Ilyen formán, nincs szükség olyan kommentekre, mint "de tahó vagy" és társai, mert ezek nem (mindig) a véleményeink, lehet, hogy csak viccesnek találtuk; és olyanokra sem, hogy "de k..a régi" vagy "ezt a .....-ról loptátok" mert ez meg nem érdekel. Nem kitaláljuk, népszerűsítjük.

Hozzászólások

Címkék

agyament (18) akihülyehaljonmeg (2) állat (4) anál (2) balek (2) baleset (4) barátok (3) bazz (17) beszólás (4) blog (2) bono (2) bútor (3) chat (4) csajozós duma (2) diéta (2) ébresztő (2) egysoros (25) elhárítás (2) elszólás (3) én (2) extrém (9) fájdalmas (6) feleség (3) felháborodás (2) férfi (5) férj (3) foci (8) golf (2) gyerek (3) hang (5) házaspár (2) házasság (5) hír (2) hosszú (15) hütte (2) idézet (3) írás (3) it (5) iwiw (3) kemény (4) kép (59) képrejtvény (2) klipp (48) kocsma (2) kritika (3) kutya (5) link (3) mahnamahna (2) manamana (2) megfigyelés (30) meglepő (2) motoros (2) mutatvány (8) (17) nyuszi (3) oktató (2) orosz (2) politika (3) reklám (9) roma (2) rövid (31) sebesség (2) sms (2) sör (4) sport (15) superman (2) szabadság (2) szánalmas (32) székely (3) szomorú (2) szöveg (36) szóvicc (2) u2 (2) ügyes (2) vicc (54) vidám (3) video (31) videomegosztó (2) woody allen (2) youtube (35) zene (7) Címkefelhő

2008.06.16. 02:56 Patioka

Benevolo Lectori Salutem! (kíváncsi vagyok, ezt is elolvassátok-e annyian, mint azt a bizonyos cikket)

Na, ilyenre még nem volt példa, hogy hosszabb dolgot gépeljek a blogra...

Az apropót az adja, hogy nem is gondoltam volna, hogy ennyien olvassák. Köszönet mindenkinek érte, valamint köszi a hozzászólásokat is, melyek kapcsán rá kellett jönnöm, hogy ennyien figyelik. (a fentiek a PC vásárlók szokásait taglaló cikkre kapott válaszokra vonatkoznak)

Remélem, sokak megelégedésére szolgál, hogy a posztot, amire annyi komment érkezett, frissítettem, hozzáfűzve a sokak által hiányolt forrást. Mentségemre talán az szólhat, hogy fogalmam sem volt, honnan származik eredetileg, azt pedig gyakorlatilag az összes bejegyzés mellé odaírhatnám, hogy "a neten botlottam bele" vagy "emilben kaptam", esetleg "a Pityu mesélte". Lássuk be, ezeknek a jobb vagy rosszabb, egyik vagy másik embernek tetsző írásoknak, videóknak, képeknek a terjesztésében igenis fontos szerep jut az internetnek és az e-mail-nek. Régebben a viccek szájról-szájra terjedtek, esetleg a Hahotában lettek kinyomtatva. Ma ez nem így van.

Akkor tematikusan válaszolnék az engem/minket ért vádakra:

Tényleg nem jelöltem meg a forrást, de ha megfigyelitek, egyik cikknél sem tettem. Nem célom, hogy ha találok valamit, amit megosztásra érdemesnek tartok, akkor elkezdjem kutatni a forrását, majd fél óra munkát követően rakjam fel a blogra a vélt vagy tényleges helyes forrásmegjelöléssel. Az említett cikkhez is csak azért fűztem hozzá, mert egyrészről nem fáj senkinek talán, hogy megtettem, másrészt annyian mondták, hogy még akár stimmelhet is (nekik köszönöm a konstruktív hozzáállást). Érdekes, hogy pl. az "Ez fájhatott..." című cikkel kapcsolatban senkinek nem jutott eszébe megjegyezni, hogy "Basszus, ezt valahonnan leszedted biztos mintahogyazishogyegytolvajállatvagy és nemistezúzodottporráatöködetapóznán. Pedig valóban. Az sem én voltam. Viszont soha nem is állítottam, hogy én lettem volna bármelyiknél az operatőr, én rajzoltam volna a karikaturákat, én írtam volna a szöveget vagy én fotóztam volna (egy kivétellel).

Igen, régi. Nagyon is, és ez a szövegből is kivehető. Ami az átírását illeti, annyira viszont tiszteletben kell tartanom az eredeti szerzőt, hogy ezt ne tegyem meg, még akkor is, ha fogalmam sincs, ki volt az.

Itt rögtön elérkeztünk a következő ponthoz. Mivel nem én/mi írtuk, csak közzétettem, furcsállom a "hülye pesti köcsögök" jellegű bejegyzéseket. Én is vidéki vagyok és ezt nem szégyenlem. Tovább mennék, mind azok vagyunk, akik ide posztolunk. És sem a vidékieket, sem a pestieket nem tartjuk élből köcsögnek. Csak, ha rászolgálnak.

Ami az index-es copy - paste megfigyelést illeti... Nos, pontosan így történt, csak nem az indexről. Ez a blog nem arra jött létre (ezek szerint a nagy többséggel ellentétben), hogy önálló szellemi termékekkel árassza el a nagyérdeműt, hanem pusztán olyan egoista céllal, hogy legyen egy felület, ahol megoszthatjuk egymással azokat a dolgokat, amiket arra érdemesnek tartunk. Ha ezt más is böngészi és tetszik neki, annál jobb. Ha nem tetszik neki, valószínűleg nem fogja tovább böngészni. Annak a szemében ez az oldal is az internetnek azt a 99,999999999%-át képviseli, amit az adott illető szemétnek tekint.

Sokan, úgy tűnik magukra ismertek és talán ezért vannak ennyire felháborodva. Nos, én is magamra ismertem, amikor olvastam (nem árulom el, melyiknél) és ettől nem tetszik kevésbbé. Sőt. Úgy láttam a kommentekből, hogy azért sokan vannak olyanok is, akik magukra ismertek és jót röhögtek rajta. Halkan jegyzem csak meg (persze, hiszen gépelek), hogy talán ez lenne a célja ennek az egésznek, nem az, hogy egy egész estét betöltő anyázás kerekedjen belőle.

Fecsérelhetnék még sok időt és energiát arra, hogy boncolgatom a leveleket, de ez sem célom. Összefoglalva így csak annyit "mondhatok", köszönöm még1x a konstruktív hozzászólásokat. Remélem a felháborodott tömeg is talált magyarázatot a sérelmeire, amennyiben a jövőben is talál kifogásolható dolgokat a blogunkon, akkor nyugodtan írja csak meg. Megígérem, elolvasom. Válaszolni viszont már nem fogok.

Ezzel be is fejezem ezt a bejegyzést, mert ha valami, akkor EZ tényleg nem való ide és akik a legtöbbször nézik ezt a blogot, azok nem emiatt teszik.

Ha valakit sértett volna az eredeti cikk vagy ez a bejegyzés, ez úton kérem szíves elnézését!

Külön köszönet Herlock Sholmes-nak, amiért kiegészítette a sokak által követelt "másik oldal"-lal is, amit egy poszttal feljebb olvashattok!

2 komment

Címkék: hosszú


A bejegyzés trackback címe:

https://arcok.blog.hu/api/trackback/id/tr89522300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roli · http://arcok.blog.hu 2008.06.16. 21:07:41

Ja!
Patioka: Szerintem kapcsoljuk ki a komment lehetőséget! :)

Patioka 2008.06.16. 21:25:04

Nincs rá semmi okunk. Ahogy a blogra, úgy a kommentekre is igaz... Akinek nem tetszik, az ne olvassa... A többiek meg hadd használják. Nincs abban semmi rossz. Érdekes végigolvasni őket.
süti beállítások módosítása